Lastechnieken

Staal, RVS of Aluminium lassen

Staal, RVS of Aluminium lassen worden het vaakst gebruikt. Deze zijn met verschillende lastechnieken te lassen het ligt eraan wat voor een constructie het is. Lange stukken wordt vaak gekozen voor MAG lassen omdat het een snelle lastechniek is. Als er schoon/vetvrij gelast moet worden zoals: auto,s tuinhekken, meubels wordt vaak het TIG lastechniek gebruikt.

Elektrode lassen

Elektrode lassen wordt vaak gebruikt bij reparatie onderhoudswerkzaamheden. Voordeel van elektrode lassen is dat er geen los beschermgas toegevoegd hoeft te worden omdat deze bescherming wordt gevormd uit de bekleding elektrode van de elektrode. Het voordeel van deze lastechniek is dat er buiten gelast kan worden de apparaten zijn ligt in gewicht en makkelijk mee te nemen om op locatie te lassen.

TIG lastechnieken/Tungsten Inert Gas

TIG lassen kan worden gebruikt bij staal/RVS/en aluminium, dit is geen makkelijke lastechniek omdat deze veel vaardigheid en controle nodig heeft het is vaak een nauwkeurig werkje. Het is een schone lastechniek omdat het niet spettert en kan goed worden toegepast bij dunwandig materiaal.

MIG/MAG las technieken

MIG/MAG worden vaak in 1 woord genoemd de lastechnieken lijken op elkaar de draad wordt aangevoerd via het lasapparaat door het slangenpakket naar de toorts en er wordt gebruik gemaakt van gas Het ligt eraan welk materiaal er gelast moet worden en type gas wat er gebruikt wordt. Bij MIG lassen wordt een inert gas gebruikt en worden koper, aluminium en non-ferro metalen gelast. Bij MAG lassen wordt er een actief gas gebruikt en onlaaggelegeerde staalsoorten gelast. MIG/MAG is het meest gebruikte lastechniek en kan alleen in gesloten omgeving/ruimtes gebruikt worden dit is voor de wind anders kan er oxidatie in de lasnaad ontstaan.

MIG/Metal Inert Gas

MIG lassen zorgt voor een snelle productie van hoogwaardig lassen.

MAG/Metal Active Gas

MAG is 1 va de mees gebruikte lastechniek in de staal constructie dit komt door de hoge productiviteit (er wordt een actief gas gebruikt) MAG lassen kan in alle laspositie, s worden gebruikt.

Contact Info

Van Mussenbroekbaan 3
3439 MX Nieuwegein

06-12920752 | 030-6064426

BTW: NL001307680B60
KVK: 30217129

Over ons

RVS Style 4ever in Nieuwegein is de specialist voor al uw RVS maatwerk in de regio Utrecht.

Finished Projects